Filip Mоris osnažuje preduzetništvo u Srbiji

Na nacionalni konkurs „Pokreni se za posao“
stigle prijave iz čak 153 opštine širom zemlje

 

Beograd, 12. mart 2014. – Na ovogodišnji konkurs nacionalnog programa POKRENI SE ZA POSAO, koji je trajao od 17. oktobra prošle do 15. januara ove godine prijavilo se 2.303 kandidata iz čak 153 opštine u Srbiji. U protekle četiri godine, zahvaljujući finansijskoj podršci kompanije FILIP MORIS, u okviru programa je pоkrеnutо 278 mаlih i porodičnih prеduzеćа, koja i danas uspešno posluju, čime je omogućeno zaposlenje za više od 1,000 ljudi. U novom ciklusu biće omogućeno pokretanje novih 100 malih preduzeća.

 

Proces selekcije je u toku, a preliminarni rezultati prvog kruga biće objavljeni u drugoj polovini marta. U drugom krugu selekcije komisija će posetiti sve kandidate koji su ušli u uži izbor, kako bi donela konačnu odluku o odabiru 100 novih preduzetnika koji će pored bespovratnih sredstava za pokretanje malog biznisa dobiti i poslovne i stručne obuke, kao i stalnu savetodavnu pomoć ekonomskih stručnjaka. Upravo ova vrsta dodatne podrške se pokazala kao ključ uspeha, koja je omogućila da svi dosadašnji korisnici programa opstanu na tržištu. “Veoma smo zadovoljni, jer smo u ovogodišnjem ciklusu primili prijave budućih preduzetnika iz čak 153 opštine, u odnosu na prethodni ciklus kada smo imali prijave iz 121 opštine u Srbiji. To pokazuje da program POKRENI SE ZA POSAO širi svoje delovanje i da ljudi veruju da preduzetništvo pruža konkretno, održivo i dugoročno rešenje za visoku stopu nezaposlenosti, koja je jedan od gorućih problema društva i države. Činjenica da, u okviru našeg programa, beležimo stoprocentnu uspešnost do sada podržanih 278 malih biznisa, definitivno pokazuje da smo na dobrom putu. Kreativne preduzetničke ideje su neophodni činilac budućeg ekonomskog oporavka Srbije” rekla je Jelena Preradović Stevanović iz kompanije Filip Moris.

 

POKRENI SE ZA POSAO realizuje NVO ЕNЕCА, a značaj i dobri rezultati konkursa u protekle četiri godine obezbedili su podršku i velikog broja partnera. Nacionalna služba za zapošljavanje, preko svoje mreže filijala i kancelarija, informiše nezaposlena lica o programu i pružila je im svu neophodnu pomoć oko prijavljivanja. Detaljnije infоrmаciјe о programu možete naći nа sајtu http://pokrenisezaposao.rs

 

2012. ENECA, Prijezdina 6/2, Niš, 18000, Republic of Serbia
Joomla 1.7 templates free by Joomla Template Maker