ENECA na AmCham ovoj konferenciji „Drugo prolazno vreme – uključi se za promenu"

Konferencija pod imenom "Drugo prolazno vreme – uključi se za promenu" održana je u utorak, 17. decembra u Beogradu, u organizaciji Američke privredne komore. AmCham je organizovao još jedan u nizu okruglih stolova na kome su učesnici razgovarali o preduslovima koje bi dovele do novih radnih mesta, kao i preprekama sa kojima se susreću kompanije na tržištu Srbije.

Panelisti su bili Lazar Krstić, ministar finansija, Saša Radulović, ministar privrede, Nikola Selaković, ministar pravosuđa i državne uprave, Miloš Đurković, predsednik Američke privredne komore, Zoran Petrović, predsednik Izvršnog odbora Raiffeisen banke i predsedavajući finansijskog odbora Američke privredne komore, Majkl Devenport, šef Delegacije EU u Srbiji, kao i Kris Vuds, generalni direktor Japan Tobacco International.

Na konferenciji je predstavljeno i istraživanje AmChaima kako doći do novih radnih mesta i smanjiti stopu nezaposlenosti u Srbiji, što je problem koji raste i nikako se ne rešava. Neki od zaključaka konferencije su da se broj nezaposlenih ljudi može smanjiti reformom Zakona o radu ali naravno i stabilizacijom ekonomskog okruženja.

amcham

NVO ENECA prisustvovala je konerenciji kao partner kompanije Filip Moris na programu „Pokreni se za posao.“ Program „Pokreni se za posao“ proglašen je za najbolji projekat i program sa najboljim postignitim rezultatima i efektima od strane kompanije Philip Morris International, među svim njenim finansiranim projektima u preko 150 zemalja u kojima posluje i donira zajednici. Program "Pokreni se za posao", direktno omogućava pokretanje i proširenje malih i porodičnih biznisa dodeljivanjem opreme i sredstva za rad, organizovanjem besplatnih obuka iz preduzetništva, marketinga i izvora finansiranja za sve klijente Programa kao i pružanjem besplatnih konsultantskih usluga.

 

Konkurs za program „Pokreni se za posao“ još uvek je u toku, do 31.12.2013. godine i ovogodišnjim nacionalnim programom biće podržano 100 klijenata iz cele Srbije. Sve informacije kao i prijavni formular za konkurs mogu se naći na sajtu http://pokrenisezaposao.rs/.


2012. ENECA, Prijezdina 6/2, Niš, 18000, Republic of Serbia
Joomla 1.7 templates free by Joomla Template Maker