Zahvaljujući saradnji između Ningbo Fashion Week-a i sajma IFFAIR i Serbia Fashion Week-a, srpski dizajneri imali su priliku da u oktobru, u Kini, predstave svoje nove kolekcije. Domaćini iz Kine organizovali su za delegaciju Serbia Fashion Week-a specijalno gala veče i dan posvećen modi iz Srbije 24. oktobra 2015. godine.

IFFAIR & Ningbo Fashion Week

Ningbo Fashion Week i IFFAIR je sajam na koji tradicionalno dolazi desetine hiljada posetilaca a Serbia Fashion Week imao je svoj dan 24. oktobar, kada su se u Kini predstavila četiri mlada dizajnera Milica Tričković, Lazar Ilić, Eymeric Francois i Andrea Lazzari. Milica Tričković, kao mlada i perspektivna dizajnerka podržana je kroz program „Pokreni se za posao“ 2012/2013. godine kada su joj kroz program nabavljene mašine za šiće za razvoj i proširenje studia Milica Tričković Design.

Na prestižnom sajmu mode IFFAIR, na 10 štandova bili su prikazani modeli proizvođača odeće iz Srbije i to muške, ženske i dečije kolekcije, kao i kožna galanterija, materijali i tkanine. Zahvaljujući međunarodnim partnerstvima i organizacijama poput ove, može se privući pažnja i uticati pozitivno na podizanje imidža Srbije kao važne kulturne i turističke destinacije.

Preduzetništvo u oblasti mode zato je jako važno za građenje pozitivnog imidža naše zemlje u inostranstvu i povezivanje na taj način sa aktuelnim evropskim i svetskim trendovima pa je i podrška mladim dizajnerima kroz programe kao što je „Pokreni se za posao“ takođe veoma važna. 

Milica-Tričković-1  

Fotografija preuzeta sa sajta http://www.lepotaizdravlje.rs


Milica Trickovic

2012. ENECA, Prijezdina 6/2, Niš, 18000, Republic of Serbia
Joomla 1.7 templates free by Joomla Template Maker