Konkurs za program Pokreni se za posao, koji realizuje ENECA uz finansijsku podršku kompanije Filip Moris, zvanično je zatvoren 28. februara 2017. godine. 

U periodu trajanja konkursa, od oktobra do februara, smo sproveli intenzivnu informativnu kampanju na teritoriji Srbije, uz informativne sastanke u 36 gradova i opština, učestvovali smo na 3 sajma zapošljavanja u organizaciji NSZ-a, a program je predstavljen i na mnogim drugim događajima koji su se ticali samozapošljavanja i podrške preduzetništvu. Na taj način svi zainteresovani mogli su da se uspoznaju sa uslovima konkursa, preuzmu prijavne obrasce a u nekim opštinama čak i da čuju iskustva i utiske klijenata programa iz predhodnih godina.

 

Na konkurs je pristiglo 2.660 prijava iz 118 opština sa teritorije Republike Srbije.

U narednom periodu sve pristigle prijave će se evidentirati i evaluirati kako bi se omogućila selekcija aplikanata za naredni krug. Tokom maja i juna, kandidati koji su ušli u drugi krug selekcije biće posećeni na terenu, a finalni spisak podržanih klijenata biće poznat početkom jula meseca.

Kroz program Pokreni se za posao dodeljuje se oprema u vrednosti do 250.000 dinara za pokretanje ili unapređenje sopstvenog posla. Korisnicima granta je na raspolaganju i veliki broj poslovnih i stručnih obuka, kao i besplatna savetodavna pomoć od strane ekonomskih stručnjaka.

Više o samom programu možete pročitati OVDE ili na sajtu www.pokrenisezaposao.rs.


2012. ENECA, Prijezdina 6/2, Niš, 18000, Republic of Serbia
Joomla 1.7 templates free by Joomla Template Maker